- en del af Odsherred Kommune
Pædagogik

Vi vægter at være en RIGTIG børnehave og en RIGTIG vuggestue, med de alsidige kompetencer det kan give børn

Værdier

Vi forsøger at opnå størst mulig læring og udvikling for barnet og er bevidste om, at barnet lærer hele tiden - og bedst gennem leg. Vi tilstræber at barnet, i sin tid hos os, kommer grundigt gennem alle læreplanstemaer. Dette gør vi via tilrettelagte emner som vi arbejder med i kortere eller længere perioder.

Vuggestue

Hos Spirene er det pædagogiske fokus på relationen, omsorgen og tilknytningen. Langt det meste af tiden går med læring gennem dagligdags begivenheder og skjulte aktiviteter. At mestre koppen med mælk, eller selv at tage bukser på. Vi er meget optaget af bevægelse og det at få styr på rum og retning.

Småbørnsstue

Hos Lærkerne og Rødderne er der fortsat fokus på omsorgen og relationerne, men vi arbejder også meget på selvstændighed, det at kunne selv, tage maden i køleskabet, selv tage tøj på og øver at gå på toilet. Vi arbejder med forundring over, hvordan ting kan være i hverdagen og gør en del ud af at få bevæget os. Sproget er en stor del af dagen, da det er i denne aldersgruppe, at de rigtig tager fra med nye ord.

Børnehavestuerne

Vi arbejder med alle læreplanstemaer, og vores fokus er selvstændighed og fællesskab.  Det er vigtigt at være en god kammerat og kunne hjælpe hinanden, både fordi det er rart, men også fordi det giver en følelse af at være betydningfuld for fælleskabet. Det at vi alle kan noget forskelligt og vi får lov at vise det, bidrager til et godt selvværd. Vi arbejder med ord/læsning og før skole aktiviteter på mange forskellige måder. Vi arbejder med natur og Sceins.

 

Se også vores læreplan